Google Analytics статистика за сайта ви

Добрата SEO оптимизация има нужда от качествен софтуер за анализиране, като Google Analytics например, който предлага полезна статистика и информация за вашия сайт.
Ако се научите правилно да следите и анализирате поведението на Вашите посетители и обръщате повече вниманиe на статистиката, Вие бихте могли да увеличите посещенията и ефикасността на сайта си. Едни от основните параметри, които трябва да следите са следните:

Bounce Rate:

Това е процентът на отделно преглеждане на страница от ваш посетител, в който посетителя е напуснал страницата. Ако вашия bounce rate е висок, то това означава, че хората не се застояват в страниците ви, а ги напускат прекалено бързо. В повечето случай, хората напускат страницата защото не са попаднали на съдържанието, което са очаквали или страницата е прекалено претрупана от съдържание или прекалено семпла, което и в двата случая е лошо. Винаги се целете в златната среда. Не прекалявайте с много графики, нито пък много текст. Важно е да разберете именно защо хората напускат дадената страница и да се опитате да отстраните проблема.

Visitors:

В секцията Visitors Вие можете да следите количеството на посещенията на сайта Ви - уникалните посетители и преразглежданията на страниците Ви. Както и откъде идват посещенията от кои градове и държави и колко са лоялни посетителите, дали се връщат в сайта ви.

Traffice Sources:

Този инструмент е изключително полезен. Чрез него може да видите от кои сайтове и търсачки е посещаван сайта ви и по колко пъти.

Keywords:

Показва кои ключови думи използват вашите посетители при търсене за да попаднат на Вашия уеб сайт. По този начин можете да видите, кои са най-ефективните ключови думи и кои са слабо използваните, на кои да заложите повече и с кои да не се занимавате.

Използване на Google places - (google места) с Analytics. Това е фантастичен начин да оптимизирате вашия сайт. Първо трябва да се регистрирате в Google Места и след това да наблюдават поведението на посетителите през Анализ. Можете да правите финна настройка на вашата стратегия, като използвайки двата типа инструменти. Понякога използването на по-целенасочени места в Google places може да помогне повече, докато в някои други случай може да оптимизирате по град, а не улица или район в него. Всичко зависи от вида на услугата или продукта, който предлагате.

Заключение:

Мониторингът на вашия сайт или блог е един непрекъснат процес на който трябва да отдадете достатъчно време и усилия.
Можете да подобрите
вашия SEO усилия, като използвате Google Analytics. Този инструмент ви дава прозрения, които могат да ви катапултират към първата страница на резултатите от търсенето.